Homefront

Homefront är ett av spelen jag streckkörde när jag kom hem från Asien. Abstinensen från att inte haft en konsol vid min sida varje gång jag gått till sängs, utbröt i en spelkavalkad den dagen jag satte foten i min nya lya. Från ungefär 3-4 timmar i veckan på mitt Psp till 40-45 timmar på tre dagar, fantastiskt! ( Hände inte så mycket irl den helgen).
Det tog det inte så lång tid att klara Homefront, det är inget überlångt spel direkt, skulle tippa på att det tog mellan 4-6 timmar och det som vanligt, på svåraste tillgängligaste svårighetsgraden, något som var väldigt trist.

För mig blev det omöjligt att inte bli rejält upphetsad av introt till spelet. Nordkoreas ledare Kim Jong  den andre dör (nuvarande diktator), och efterträder gör hans son Kim Jun un. Han lyckas ena nord- och sydkorea och för att göra en lång historia till 2:53 min. Se klippet! (Det nya Korea belägrar Amerika, sevärt intro)

De första timmarna i spelet är förbannat roliga, dels för att de är mycket action och dels själva berättelsen. Även fast det är en bra handling skulle de inte skada att lägga ännu mer tyngd av grundidén, de skulle kunna spinna vidare på det här. Tror det ultimata för Homefront hade varit ifall man första banan hade börjat i en tidsperiod där kriget inte hunnit bryta ut i sådan utsträckning som den har när man väl börjar spela. Skapa ännu mera drama, mer film av det helt enkelt. På det sättet skulle spelet även ha längre speltid. Är det en spelupplevelse utöver det vanliga man söker, så är detta inte spelet du söker, man kan säga att det är som en perfekt söndagsrulle inte för avancerad men fortfarande värd att ta sig igenom.
Spelmässigt det är en rätt enformig upplevelse. Med det menar jag att det blir inte särskilt svårare ju längre fram man kommer i spelet, inte heller blir bossarna nämnvärt svårare. Det som sticker ut en aning är ett helikopteruppdrag som är ganska underhållande.

Jag är en sucker för detaljer, och stör mig mer än gärna på saker som känns ganska enkla att få in i ett spel vid den här eran av tv-spel, men som inte är med. Som exempel när man intar sniper rollen i ett spel, och det är ju standard att ha en snipersektion eller en sniperbana, på den här sortens spel, minst 90 % av spelen med skjutvapen har en sniperbana (helt taget ur luften) de vore så väldans mycket trevligare att skjuta någon i bakhuvudet, om själva geväret rörde lite på sig, (utmaning för fa-an) jag menar, man andas o försöker fokusera genom att hålla andan man kanske missar blir upptäckt dör efter typ 6 sekunder. Men här är man en robot, som kan stå o sikta på samma lilla öronsnibb i två timmar utan att tappa sikte. Trist! Man vill ändå kämpa lite för att döda. Som sagt småsaker. Annars är spelet detaljerat grafiskt sätt.

Har dock inte testat online ännu sen mitt internet är en urspårning utan dess like. Den väljer helt enkelt att koppla ner sig själv vid diverse störande tillfällen( typ jämt) och för att jag inte vill ha fler trasiga handkontroller så väljer jag att undvika bli frustrerad. Det är inte så att jag blir frustrerad när jag dör eller förlorar en match i spel som tennis eller fotboll eller skjuta för döda spel. Jag blir bara sjukt irriterad, frustrerad och till slut skitförbannad, när jag håller på att vinna och någon trött bredbandsleverantör förstör min blivande lycka. Fan!

Betyg: /5

För en summering av det hela är detta ett helt okej spel som inte varade mer än runt 5 timmar. För att vara en ockupation av Amerika är det väldigt svårt att se helheten under spelets gång. Då revolutionen utspelar sig i stort sätt på 3 banor. En liten stad, en bondgård och en bro (förenklat, trist nog fortfarande jävligt sant).
Har du några timmar över tills nästa realese du har längtat efter och du vet inte riktigt vad du skulle hitta på. Så köp det här spelet, de borde vara någorlunda prisvärt nu. För det är en bra fiction och något man vill se mer ut av i en uppföljare. Det är många som har kritiserat spelet för att vara för kort. Kommer det en uppföljare så hoppas man på mer speltid och en mer realistiskt sniper!

/Georgios

Kommentera

What is 6 + 1 ?
Please leave these two fields as-is:
(This mathematical security-form is hosted by Krang.)