God of War 3 | PS3

God of War 3 är sista delen i trilogin med den tämligen brutala krigsguden Kratos,
och brutalt är det! Här slits armar och huven åt höger och vänster i riktigt mytologisk anda!


God of War 1 kom 2005 och frälste då världen och om inte så frälste den i alla fall mig. Det var ner med persiennerna och fram med burkmaten, allt annat fick vänta!
Några år senare, rättare sagt 2007 kom God of War 2 med uppfräschad grafik, här hade utvecklarna SCE Santa Monica mjölkat ut den sista droppen av PS2′s prestanda, så nu när del 3 i serien kom så kunde det ju inte bli någonting annat än succé!

Jag ska dra historien kort och enkelt!
Kratos är jävligt förbannad på sin farsa Zeus! ..så nu fick ni den storyn.

Spelet är oerhört detaljerat. Om man ska slita ut ögat på en cyklop, ja då ser man hur strängen från ögat kämpar med sitt fäste i ögonhålan.
Miljöerna är fantastiska, jag hatar ordet ”Epic” för det känns som det har blivit 2010′s svar på 2009′s – ”fredagsmys”!
Men här, och enbart här så känns ordet helt rätt placerat! Det är Epic så in i helvete! Spelet har ett oerhört tempo och ibland vill man bara stanna upp och njuta av miljöerna.

Dock är jag lite kluven, mina förväntningar på detta spel var sjukt höga. Jag hade väntat mig lite större steg från PS2 till PS3. Visst har grafiken förbättrats mycket men i spelvärlden, till skillnad från filmvärlden brukar uppföljarna vara förbättringar.
Här ser jag inte direkt någon jätteskillnad från de tidigare spelen. Sen att det enbart tog 8 timmar att köra igenom känns lite snålt.
Men God of War är ett vinnande koncept och har du en PS3a så ska du detta spel i din samling!

Spana in trailern här nedan!


/Philip

Kommentera

What is 1 + 6 ?
Please leave these two fields as-is:
(This mathematical security-form is hosted by Krang.)